divendres, 27 de gener del 2012

El claustre informa

El passat dimarts 24 de gener el claustre va ser informat de més retallades.

Aquestes noves mesures d'estalvi, són ordres directes de l'actual equip de govern, de l'ajuntament de la nostra vila. Tenen la determinació de fer un retall del 20% de totes les despeses.

El servei de neteja de les escoles del poble és competència del nostre ajuntament. Aquest servei el desenvolupen empreses a les que se'ls va adjudicar la feina en concurs públic. Tot i els drets adquirits, el govern actual ha decidit aplicar la retallada d'aquest servei, sense esperar al proper concurs i les noves adjudicacions de les empreses.

L'ajuntament pretèn faltar al compromís adquirit amb errors de càlcul. Vol reduir les hores de treball diàries de 8h a 5h. És a dir, tres hores menys, el 38%; no el 20%. Treuen un 18% de més.

Cal tenir present que actualment aquesta activitat ja estava reduïda. Fent els càlculs de ràtio de metres quadrats, faria falta una persona més sis hores diàries.

Considerem que és un despropòsit, voler estalviar en una de les condicions bàsiques de les institucions públiques amb nens i nenes. La higiene és una de les condicions necessàries per a garantir una bona salut dels nostres infants. 

El fet de reduir les hores destinades al servei de neteja del centre, suposarà directament una devallada important en la qualitat higiènica del centre.

El claustre ha decidit crear una comissió per a redactar una carta on comunicarem als responsables la nostra opinió. 
Entenem que s'han de prendre mesures d'estalvi, però no estem d'acord que siguin aplicades en l'àmbit de la higiene escolar.

Fins a que la comissió redacti la carta, només afegir que farem costat a les tècniques-professionals de la neteja de la nostra escola.

De moment, un espai on publicar el fulletó que repartien avui a la porta de l'escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada